Trouwlocaties Delft

Trouwlocaties Delft

Iemands trouwdag is een prachtige dag, een om nooit te vergeten. Maar om er de mooie dag van te maken die jullie voor ogen hebben, moeten er een aantal besluiten worden genomen en dingen worden geregeld. Een van die dingen is een locatie: waar wil je trouwen? En om deze dag ook letterlijk onvergetelijk maken, heb je een goede trouwfotograaf in Delft nodig. Maar daarover later meer.

Het Stadhuis in Delft

Een bruidspaar dat trouwt in Delft, heeft geluk. Want zij kunnen trouwen in het prachtige historische stadhuis. Dit dateert van het jaar 1200, maar is na een brand in 1618, die bijna het hele stadhuis verwoestte, herbouwd. Trouwceremonies in het stadhuis vinden plaats in de historische en sfeervolle Scheepensael. Hierdoor word je direct in een romantische sfeer gebracht. Echter, behalve dit prachtige stadhuis zijn er nog andere officiële trouwlocaties in Delft. Een officiële trouwlocatie wil zeggen dat de gemeente goedkeuring heeft gegeven om hier een huwelijk te voltrekken.

Officiële trouwlocaties Delft

• Royal Delft
Zo is er bijvoorbeeld het Royal Delft Museum, dat sinds 2012 een officiële trouwlocatie is. Behalve een mooie collectie van Delfts Blauw, heeft dit museum ook een prachtige en sfeervolle museumzaal die uitermate geschikt is voor een bruiloft. Je trouwt dan met het mooie tegeltableau van De Nachtwacht in de achtergrond. Dit tegeltableau is een uit 480 tegels bestaand tableau met een afbeelding van Rembrandt van Rijns Nachtwacht in dezelfde grootte als die in het Rijksmuseum, maar dan in Delfts Blauw. Het is in 1999 helemaal handgemaakt door twee meesterschilders, zij hebben er een jaar voor nodig gehad om dit te vervaardigen. Trouw je in de lente of in de zomer, dan kan je ook kiezen voor de binnentuin. Royal Delft is tevens een perfecte locatie voor de trouwreportage. Je kan hier foto’s maken in de sfeervolle binnentuin, maar tevens tussen de collectie Delfts Blauw. Houd er wel rekening mee dat trouwen in het Royal Delft Museum altijd pas na 17.00 uur mogelijk is.

• De Brasserij
Een andere, zeer gewilde, eveneens officiële trouwlocatie is De Brasserij. Dit is een moderne stadsboerderij met sfeervolle zalen en voorzien van alle comfort. Je kunt er trouwen net als in de film: buiten in een romantisch prieel en waar je gasten zitten op mooie witte stoelen. Je kunt met De Brasserij van alles regelen, zoals muziek tijdens de ceremonie, een diner voor je gasten, etc.. Op vrijdagen en in het weekend zijn ze open voor lunch, dus dan kan je een kijkje gaan nemen.

• Andere locaties
Hoewel op bovengenoemde bijzondere trouwlocaties het huwelijk gesloten kan worden en ook de feestelijke dag kan worden gevierd, kun je natuurlijk ook besluiten om op een officiële trouwlocatie het huwelijk te laten voltrekken, maar fotoreportage, receptie en feest ergens anders te organiseren. Er zijn genoeg mooie locaties in Delft te vinden die hier geschikt voor zijn.

Begin op tijd met de planning

Zodra jullie bepaald hebben wanneer je wilt trouwen, kun je het beste beginnen met de planning. Het plannen van een huwelijk met alles erop en eraan kost je minimaal zes maanden, maar beter is om 9 tot 12 maanden van te voren al aan de slag te gaan. De meest populaire trouwlocaties zijn namelijk snel volgeboekt en dat geldt vooral voor de vrijdagen en zaterdagen. Maar niet alleen bij het boeken van een locatie moet je er op tijd bij zijn. Ook een goede trouwfotograaf in Delft wordt ruim van tevoren geboekt.

Trouwfotograaf in Delft

Hoe vind je een goede trouwfotograaf in Delft? Zoals zovele zaken, begint je speurtocht waarschijnlijk op internet. Voor het zoeken naar een fotograaf is dat een goede plek om te beginnen, want over het algemeen hebben fotografen een portfolio van bruidsrapportages op internet staan, zodat je een indruk krijgt van zijn of haar werk. Je hebt misschien al in je hoofd hoe je de trouwreportage graag zou zien en je kan dat vergelijken met de portfolio’s op internet. Of misschien heb je juist nog helemaal geen idee en helpt dit om dat idee te vormen. Zie je iets dat je aanstaat, maak dan een afspraak met die fotostudio voor een persoonlijk gesprek. Het is heel belangrijk dat het klikt tussen jullie en de fotograaf die de trouwreportage gaat doen. Deze fotograaf kan namelijk de beste foto’s maken wanneer dit ontspannen en ongedwongen gebeurt en daarvoor is die klik nodig. Daarnaast is het voor de fotograaf belangrijk om een beeld te hebben wat voor stel jullie zijn en wat de wensen zijn. Zo zal het ene paar een klassieke en/of romantische fotoreportage op prijs stellen, terwijl het andere paar meer in is voor artistieke foto’s, om maar wat te noemen. Ook kun je bepalen of je de fotograaf er de hele dag bij wilt, of alleen voor de huwelijksvoltrekking en de reportage. Overigens moet hier wel gezegd worden dat een professionele fotograaf door zijn ervaring precies weet wanneer hij moet klikken om de meest emotionele momenten vast te leggen, zodat je later bij het zien van de foto’s het gevoel van het moment weer opgeroepen wordt. Iedereen kan een goed fototoestel in de hand nemen en op de knop drukken, maar dat maakt iemand nog geen fotograaf. Daarom is het echt aan te raden om als je budget voor de huwelijksdag het toelaat, hier niet op te besparen.

Locatie voor de trouwreportage

Misschien heb je al voor een van bovengenoemde officiële trouwlocaties gekozen en heb je daarmee ook al een fantastische locatie voor de bruidsreportage. Zo niet, dan kun je met de fotograaf bespreken wat een goede locatie zou kunnen zijn en misschien ook al gaan kijken om ideeën op te doen.

Een hele klus

Het plannen van een huwelijksdag is een hele klus, want behalve bovengenoemde locatie en fotograaf is er veel te regelen: kleding, bloemen, catering, muziek, kaarten, gastenlijst, etc. etc.. Maar als je, zoals eerder aangegeven, tijdig begint met de planning, dan komt het allemaal in orde. Dan zal je trouwdag echt de mooiste dag van je leven worden. En met een goede fotograaf heb je later een boek in handen dat je in gedachten terug kan brengen naar de sfeer van die dag.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *