Alles voor je huwelijk

Alles voor je huwelijk

Jullie hebben elkaar het ja-woord gezegd, wat geweldig! En hebben jullie al een trouwdatum? Het plannen van een trouwdatum is het begin van het gehele proces wat uiteindelijk zal leiden tot de huwelijksdag. Natuurlijk dient er nog veel meer te gebeuren totdat we aangekomen zijn bij die heugelijke dag.

 

Verloofd.

Het bekendmaken van jullie verloving is de eerste stap nadat jullie hebben besloten om te gaan trouwen. Maak hier een heugelijk feit van, en maak er mooie foto’s van. Ook dit is een onvergetelijk moment.

 

Ceremoniemeester, weddingplanner, graag!

Een van de eerste zaken is het aanstellen van een ceremoniemeester of een weddingplanner. Zijn zullen vele zaken uit jullie handen nemen, vooral veel praktische zaken. Ook is het handig om het draaiboek van de huwelijksdag door hen te laten maken, omdat zij door hun opgedane ervaring weten hoe een draaiboek in elkaar dient te worden gezet.

 

Stel een realistisch budget vast

Het verder plannen van jullie bruiloft zal gaan aan de hand van jullie budget voor de huwelijksdag. Denk goed na over het budget en probeer er ook niet over heen te gaan, dat kan zeer vervelend zijn. Ga niet een landhuis huren, wanneer er een budget is voor een tent buiten met een barbecue. Wellicht kan de weddingplanner jullie assisteren met het budget vaststellen. De weddingplanner kan mogelijk gunstige prijsafspraken met bruidswinkels, of trouwlocaties, want de weddingplanner heeft natuurlijk al een hoop ervaring hiermee.

 

De gastenlijst.

Wanneer jullie het budget hebben vastgesteld is het tijd om eens te gaan kijken hoe de gastenlijst gaat vastgesteld worden. Vragen zullen naar boven komen zoals “gaan we het klein houden, met alleen directe family of gaan we er een reusachtig feest van maken met al onze vrienden, kennissen en familie? Een kleine bruiloft is aan te raden wanneer jullie budget beperkt is. Het is dan altijd een probleem om te gaan bepalen wie er wel of niet gaat uitgenodigd worden.

 

Kies een trouwfotograaf die bij jullie past.

Goed we hebben nu een budget, en een gastenlijst. Met deze gegevens kunnen we dan vervolgens op zoek gaan naar een geschikte trouwlocatie. Ik zou zeggen, een goed moment om ook na te gaan denken over de trouwfotograaf. Een trouwfotograaf kan natuurlijk niet ontbreken op jullie huwelijksdag. Hij is er verantwoordelijk voor dat alles wordt vastgelegd, om dan later, bij het terugkijken op jullie huwelijksfeest, te genieten van prachtige spontane foto’s, al dan niet verwerkt in een prachtig fotoboek. De trouwfotograaf weet ook vaak waar de mooie trouwlocaties te vinden zijn. Hij zal dit graag met jullie delen, wanneer jullie een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. In zo een gesprek kunnen jullie, jullie wensen kenbaar maken. Tijdens zo een gesprek voel je ook al snel of er een klik is tussen jullie en de fotograaf. Kies een trouwfotograaf die niet alleen de standaard foto’s wil maken, met de standaard poses. Dit soort foto’s zijn verre van spontaan, en stralen ook niet veel emotie uit. Nee, ga voor een fotograaf die originele foto’s met jullie wil maken. Levendige foto’s waar de emoties van af spatten. Dit soort foto’s wil je blijven terugkijken, en laten zien aan je toekomstige kinderen. Wat dient er nog te gebeuren, we hebben een budget, de gastenlijst is af, we hebben een trouwlocatie en een trouwfotograaf.

 

Wat nog meer te regelen?

Wanneer je voor de kerk wilt gaan trouwen, boek dan zo snel mogelijk een datum en tijd, om teleurstellingen te voorkomen. Vergeet niet om ook een afspraak te maken met een trouwambtenaar om te kunnen trouwen voor de gemeente. Wanneer dit allemaal is vastgelegd, ga dan over tot het sturen van uitnodigingen. Het is voor de gasten belangrijk om zo snel mogelijk te worden uitgenodigd. Ze kunnen er dan voor zorgen dat de huwelijksdatum vrij zal blijven van afspraken enzovoort.

 

En er is nog meer te regelen.

Hierna kun je ook aan de slag gaan om “personeel ”te gaan regelen. Wie worden de bruidsmeisjes, of jongens. Zorg ervoor dat je ze tijdig vraagt, dat is ook voor hen fijn, zodat ze op tijd kunnen beginnen met kleding uitzoeken, en met oefenen wat ze op de huwelijksdag moeten doen. Zorg voor een visagiste die de make-up komt aanbrengen op de heugelijke dag. Hebben jullie al nagedacht over wie jullie willen gaan vragen als getuigen van jullie huwelijk?

 

In Ondertrouw gaan, wat is dat?

Wat ook niet onbelangrijk is, is om contact met de gemeente op te nemen hoe de procedure van “ondertrouw” is. In ondertrouw gaan is het officieel aan de gemeente laten weten dat jullie gaan trouwen. Je doet dan aangifte bij de ambtenaar van de Burgerlijke stand. Ook kies je dan op dat moment de naam die je wilt gaan aannemen. Ook laat je de trouwdatum en tijd weten.

 

En nog wat zaken die gedaan dienen te worden.

Daarnaast zijn er nog tal van zaken om te regelen. Je kunt op zoek gaan naar de bruidstaart. bloemen, en natuurlijk je mag op zoek gaan naar jullie trouwkleding. Het uitzoeken van een trouwjurk is een belevenis op zich. Let goed op dat jullie niet over jullie budget gaan met het uitzoeken van jullie outfits. Dit gebeurt sneller dan je denkt. Mooie trouwkleding is nu eenmaal duur. Misschien heeft de weddingplanner nog wel tips voor jullie voor het aanschaffen van de trouwkleding.

 

Tot slot nog een aanrader!

Jullie trouwdag is best een hectische dag te noemen, voor alle betrokkenen. Wat helpt om deze dag geslaagd te maken, is een zogenaamd draaiboek. Een draaiboek bruiloft is een soort van script van jullie trouwdag. Je kunt in het draaiboek alle gebeurtenissen van die dag opnemen, met daarbij de tijden van wanneer tot wanneer een gebeurtenis plaatsvind. En je kunt er ook bij zetten wie het betreft. Deze leidraad voor jullie dag zorgt voor rust, en minder stress, want iedereen waar hij aan toe is, en op welk tijdstip. Print het draaiboek uit, en geef het aan de mensen die op jullie trouwdag een functie hebben. Ik wens jullie een perfecte trouwdag toe, geniet ervan, maak het een onvergetelijke dag!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *