28.01.22

Trouwen Delft

Kennisbank

Trouwen in Delft

Jullie hebben besloten om jullie huwelijksfeest te laten gaan plaatsvinden in Delft. Wat een geweldige keuze! Delft is een prachtige stad, tjokvol met prachtige locaties en bezienswaardigheden. Deze stad is bij uitstek geschikt om van je trouwdag een onvergetelijke dag te gaan maken. Delft is natuurlijk de stad van Willem van Oranje, die hier heeft geleefd en gewerkt, en er is vermoord in 1584. Hij is hier ook begraven in het prachtige praalgraf in de Nieuwe Kerk. In de Nieuwe Kerk bevindt zich tevens de grafkelder van Oranje-Nassau. Delft beschikt over een prachtig stadhuis wat zich bevind op de Markt, tegenover de Nieuwe Kerk. Het stadhuis is een voorbeeld van de Hollandse Renaissance stijl. Er zijn nog tal van andere prachtige locaties in de oude binnenstad.

Bijzondere trouwlocaties in Delft.

Bij een onvergetelijke trouwdag hoort natuurlijk ook een prachtige trouwlocatie. Deze zijn er gelukkig in Delft genoeg te vinden. Ik geef jullie een aantal suggesties.

  • De Brasserij. Deze moderne stadsboerderij is gelegen aan de Brasserskade in Delft, op de grens van Rijswijk, makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg A13 of met het openbaar vervoer. Je kunt hier terecht voor zowel de huwelijksceremonie, als voor de receptie, en het feest. Er is plek voor tot 250 personen. Voor de ceremonie is er een heel romantisch prieel waar jullie elkaar het Ja-woord kunnen geven. Alle prijzen van de feestavond en arrangementen zijn gebaseerd op vaste personen per persoon. Wel zo handig, zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Wanneer jullie dit wat lijkt, ga eens langs voor een kennismakingsgesprek, en leg jullie wensen op tafel.
  • Midden in het centrum van Delft staat het Museumhuis Lambert van Meerten. Dit is echt een bijzonder herenhuis. In dit huis is ontzettend veel te zien, zoals de grote hal, prachtige glas-in-lood ramen, of de mooie mozaïekvloer. Al met al een prachtige trouwlocatie, gebouwd in 1892. Zowel de huwelijksceremonie als de receptie en het feest kunnen hier plaatsvinden. Er zijn veel verschillende ruimtes, ieder met hun eigen sfeer. Er is plaats voor 100 personen.
  • Het Stadhuis van Delft is een prachtige locatie voor de trouwceremonie. Het Stadhuis is 1 woord schitterend! Je kunt er trouwen in de historische Scheepensael. Door de coronamaatregelen zijn er minder mensen dan normaal toegestaan. Er mogen maximaal 19 gasten bij de trouwceremonie aanwezig zijn. Het is mogelijk om een afspraak te maken voor een bezoek aan het Stadhuis, zodat u alvast een indruk krijgt.
  • Voor een prachtig trouwfeest kun je ook terecht bij Hotel Johannes Vermeer, op een steenworp afstand van het Stadhuis., ideaal!. Je kunt hier een prachtig feest geven, met aller erop en eraan. Na afloop van deze onvergetelijke dag, kun je hier natuurlijk ook overnachten in de huwelijkssuite. Er is op het feest plaats voor maximaal 120 personen.
  • Niet zover van Delft vandaan, in Den Haag, bevind zich het Spaansche Hof, een van de mooiste plekken van Den Haag. Het Spaansche Hof is een voormalig Stadspaleis., en bevind zich midden in de stad. Het is een officiële trouwlocatie. Je kunt trouwen in een van de salons, en bij mooi weer kan er buiten in de prachtige binnentuin worden getrouwd. Dit gebouw zit vol met historie, en ziet er prachtig uit. Een aanrader.

Dit zijn een paar voorbeelden, er zijn nog veel meer prachtige en bijzondere trouwlocaties in Delft en omstreken. Ik zou zeggen ga eens een dagje wandelen in Delft, zodat je een indruk krijgt van deze stad, en haar prachtige gebouwen, en geniet van de sfeer!

Trouwfotograaf

Je hebt de datum wanneer je wilt trouwen in je hoofd. Je hebt een ceremoniemeester aangesteld om de meeste zaken voor je te regelen. Je hebt nu ook een idee wat de trouwlocatie in Delft gaat worden. Je hebt echt aan alles gedacht lijkt het, of toch niet? Dan opeens schiet het je te binnen! De trouwfotograaf! We moeten nog een trouwfotograaf gaan zoeken!

Het vinden van een trouwfotograaf die kan voldoen aan jullie wensen, en waar jullie ook een klik mee hebben is geen makkelijke opdracht. Mooibelicht Bruidsfotografie zou zo maar de juiste partner voor jullie kunnen zijn. De trouwfotograaf van Mooibelicht is sinds 2005 gespecialiseerd in het maken van fotojournalistieke bruidsfotografie. Wij zijn van mening dat een goede trouwfotograaf jullie, het bruidspaar, het middelpunt van belangstelling laat zijn, en blijft zelf zoveel mogelijk op de achtergrond. Hij maakt bijzondere beelden, waarop emoties te zien zijn. Hij zal niet om de zoveel tijd gaan vragen om te poseren, maar zal zo veel mogelijk foto’s maken waarop spontaniteit te zien zal zijn. Door het vastleggen van deze emoties, zullen later, wanneer je de foto’s terugziet in een fotoboek, veel meer herinneringen opwekken, dan wanneer je kijkt naar foto’s waarop men poseert, in standaard situaties.

Het fotoboek kan door ons vervaardigd worden, aan de hand van jullie wensen. Daarnaast krijgen jullie op een USB alle gemaakte foto’s in hoge resolutie aangeleverd.

Zoals ik hierboven al zei, is het belangrijk om een klik te hebben met de fotograaf, daarom stellen wij altijd voor om voor de trouwdag een persoonlijk gesprek te hebben met de fotograaf. In dit gesprek komen al jullie wensen aan bod, en zul je al snel merken of er wederzijds een klik is. Wanneer die er is, en jullie willen verder in zee met de fotograaf, kunnen er afspraken gemaakt worden, over de gehanteerde prijzen, over de locatie, etc. Ook zal er tijdens dit gesprek werk van de fotograaf worden getoond. Meer foto’s staan er op onze website. www.mooibelichttrouwreportages.nl

Contact met een bruids- trouwfotograaf

Wanneer je dan toch op deze website bent zou je op de voorpagina kunnen klikken op “Trouwdatum reserveren” klikken. Het formulier wat u dan daarna ziet is de moeite waard om in te vullen. Ook kun je hierop aangeven of je een kennismakingsgesprek wilt inplannen. Probeer aub zeer ruim van te voren met ons contact op te nemen, om er zeker van te zijn dat er nog een plekje vrij is in de agenda van de trouwfotograaf.  Vooral de vrijdagen en zaterdagen zijn zeer populair en zijn vaak al zes tot negen maanden van tevoren volgeboekt. Wij wensen jullie veel succes met het vinden van een trouwlocatie, en met het zoeken naar de trouwfotograaf die bij jullie past. We wensen jullie ook een fantastische onvergetelijke trouwdag toe.