Family Documentary

Het dagelijks leven vliegt voorbij. De kinderen worden groot en ondertussen proberen we zoveel mogelijk herinneringen vast te leggen met onze telefooncamera. Dat doe ik ook bij mijn eigen kinderen, en dat is prima, want de beste camera is de camera die je op dat moment bij de hand hebt. Maar het gevolg is dat ik zelf vaak niet op de foto sta of als ik de foto door iemand anders laat maken het een geposeerde foto wordt.

familie fotografie

Fam Bruinen from Christiaan De Groot on Vimeo.

Professionele familiefotografie

Na jarenlang als professioneel documentair trouwfotograaf gewerkt te hebben was ik altijd gefocussed op het vastleggen van mooie, bijzondere en onverwachte momenten tijdens een trouwdag. Het vastleggen van deze momenten helpt bij het herbeleven en herinneren van deze dag en is fantastisch om te kunnen doen. Toen ik een paar jaar geleden een collega fotograaf sprak over het documentair fotograferen van een gezin, was ik helemaal verkocht. Ik liet haar een dag meelopen met ons gezin, tijdens een normale dag in het weekend, vanaf het ontbijt, een wandeling in het park, een drankje op ons favoriete terras tot in de avond gezellig gourmetten met het gezin. Het resultaat van de foto documentaire was waanzinnig! Een dag uit ons leven vastgelegd op een creatieve manier door een professioneel fotograaf. Onze kinderen waren toen nog klein en als ik nu de fotoreportage terugkijk dan krijg ik een mooi beeld van hoe de dynamiek toen was binnen ons gezin met de kleinste nog in de luiers, de zorg, weinig tijd voor jezelf, maar de liefde voor elkaar spat van de foto’s af.

De sfeer binnen jullie gezin

In de loop der jaren ben ik ook steeds vaker gaan fotograferen bij gezinnen thuis, soms een halve dag, soms een hele dag. Het leuke daaraan is dat er een document gemaakt wordt van het gezin, jullie interactie, de grappen die uitgehaald worden, de gekkigheid van de kinderen, de liefde van papa en mama, alles wordt vastgelegd zoals het is. Natuurlijk is het ook leuk om een uitstapje te maken en lekker op pad te gaan samen, maar dat hoeft niet. De veilige thuisomgeving is bijzonder genoeg om daar een mooie documentaire van te maken.

Hoe was het vroeger ook alweer?

Als ik zelf bedenk hoe mijn gezinssituatie was toen ik als kind opgroeide, dan kan ik mij daar nog maar heel weinig van herinneren. Ja, ik weet nog dat het gezellig was, dat ik stoeide moet mijn broer die 5 jaar ouder was en dat wij veel vrijheid hadden met een grote tuin. Naast wat specifieke herinneringen is dat het wel. Nu ik zelf fotodocumentaires maak van gezinnen vind ik het heel jammer dat ik zelf niet zo’n document heb uit mijn jeugd. Foto’s die een gevoel oproepen en weergeven hoe wij als gezin met elkaar omgingen. Maar ja, dat soort fotografie was er toen nog helemaal niet en ondanks dat mijn moeder heel veel fotografeerde waren het toch vooral kiekjes waar wij richting de camera moesten kijken.

 

Opties voor een gezins-fotodocumentaire

Voor nu of voor later, voor jezelf en voor de kinderen.

Hier kan je aan denken wat leuke momenten zijn voor een fotodocumentaire.

  • Verjaardag
  • Familiedag
  • Uitstapje met gezin
  • Dagje op de camping
  • Weekend dagje thuis 
  • Opa en oma oppassen

Deze documentaire kan ongeveer 4 of 8 uur in beslag nemen, van 16:00 tot 20:00 (bedtijd van de kids) of vanaf de lunch tot slapen gaan (12:00-20:00) In deze tijd kunnen allerlei leuke en gezellige gezinsactiviteiten worden vastgelegd en natuurlijk is er ook ruimte voor een geposeerde gezinsfoto.

Kosten? 

€495,- voor 4 uur fotografie, en 30 foto’s naar keuze in hoge resolutie.

€895,- voor 8 uur fotografie, en 50 foto’s naar keuze in hoge resolutie.

Extra foto’s zijn af te nemen voor €25 per stuk. Alle foto’s worden digitaal aangeleverd via een downloadlink. Uiteraard zijn er ook mooie opties beschikbaar om de foto’s te bundelen in een album of mooi af te laten drukken. Neem hiervoor contact op voor de mogelijkheden.

Opties voor een fotoshoot voor familiefoto’s

Liever gewoon een paar mooie gezinsportretten? Dat kan natuurlijk ook en dat zal een stuk minder tijd in beslag nemen.

Hebben jullie interesse in een familie documentaire of gezinsfotoshoot? Ik ga graag met jullie in gesprek over de mogelijkheden.

Je kan mij bellen op 0650207140 of vul onderstaand formulier in voor meer informatie of het maken van een afspraak.

Hopelijk tot snel!

Christiaan